SPREKERS

Op de Masterclass Verordening Medische Hulpmiddelen op 7 en 8 mei 2019 ontmoet u verschillende experts. Zij delen hun expertise rondom de MDR en de IVDR met u en bereiden u voor op de verschillende juridische en organisatorische maatregelen.


Cécile van der Heijden

Cécile van der Heijden
advocaat bij Axon Advocaten


Cécile van der Heijden werkt als advocaat bij Axon Advocaten in Amsterdam. Zij adviseert met name op het gebied van medische hulpmiddelen, privacy recht en IT in de zorg. 


Jasmin Buijs

Jasmin Buijs
Paralegal Axon Advocaten


Jasmin Buijs is gespecialiseerd in life sciences recht. Ze houdt zich binnen deze niche met name bezig met medische hulpmiddelen en voedingsmiddelen. Jasmin’s achtergrond is zowel juridisch als wetenschappelijk (MSc). Daarnaast heeft ze kennis van de Chinese taal en het Chinese recht.


Marc van Lieshout

Marc van Lieshout
Senior Scientist TNO en
directeur Privacy & Identity Lab


Marc van Lieshout is in 2000 begonnen als Senior Onderzoeker bij TNO en later bij het TNO ICT-instituut. In deze organisatie is hij zowel een onderzoeker, gespecialiseerd in toekomstige technologieën op het gebied van informatie en communicatie. Daarnaast is Marc zakelijk directeur van het Privacy & Identity Lab dat als expertisecentrum fungeert voor het aanpakken van maatschappelijke zorgen over privacy en identiteitsbeheer.


Rob de Vroet

Rob de Vroet
Stichting Gedragscode Medische Hulpmiddelen


Rob de Vroet is 30 jaar werkzaam in de Medical Device Industry in diverse leidinggevende functies, waaronder managing director bij Medisize, specialist in beademingsdisposables. Ook is hij sinds lange tijd bestuurslid en voorzitter van de FHI(federatie het Instrument) een branche vereniging van de medical device industrie. FHI was een van de founding fathers van de GMH (Gedragscode Medische Hulpmiddelen) waar Rob vanaf het begin bij betrokken is geweest. Momenteel werkt Rob voor zijn eigen bedrijf Tomorrow Medical B.V. actief in de medische software voor neonatologie en doet hij advies werkzaamheden voor allerlei Medical Device vraagstukken.


Amy Eikelenboom

Amy Eikelenboom
Digital Health Compliance team, Deloitte Legal


Amy Eikelenboom is consultant binnen het Digital Health Compliance team van Deloitte Legal. Zij richt zich op de praktische implementatie en interpretatie van de road to compliance binnen de gezondheidszorg. Haar Bachelor in de Gezondheidswetenschappen en Master in Health Economics, Policy and Law brengt zij bij Deloitte in de praktijk door zich te specialiseren in privacy, databeveiliging, de MDR en gezondheidsrecht in het algemeen.


Anne Sophie Dil

Anne Sophie Dil
Digital Health Compliance team, Deloitte Legal


Anne Sophie Dil is jurist binnen het Digital Health Compliance team van Deloitte Legal. Zij begeleidt verschillende partijen in de gezondheidszorg, waaronder zorginstellingen en softwareontwikkelaars, bij het proces om te voldoen aan vereisten uit wet- en regelgeving omtrent medische hulpmiddelen, gezondheidsrecht en gegevensbescherming. Anne Sophie ondersteunt verschillende partijen bij de kwalificatie en classificatie van software als medisch hulpmiddel en bij het opstellen van stappenplannen ter voorbereiding op de EU MDR.


Michael Drent

Michael Drent
Consultant Secure team van Deloitte Risk Advisory


Michael Drent is Consultant binnen het Secure team van Deloitte Risk Advisory. Hij richt zich onder andere op het testen van medische apparaten binnen de gezondheidszorg. Zijn Bachelor in Technische Informatica brengt hij in de praktijk door zich te specialiseren in het testen van hardware beveiliging, ICS en cyber security in het algemeen.


Erik Gelderblom

Erik Gelderblom
Klinisch fysicus Radboudumc


Erik Gelderblom is klinisch fysicus in het Radboudumc en zet zich ziekenhuisbreed in voor de veilige en doelmatige toepassing van medische technologie. Hij is gespecialiseerd in de introductie van nieuwe medische hulpmiddelen, die vaak (nog) geen CE-markering hebben.


Fenna Mahler

Fenna Mahler
Sr. projectmanager Radboud university medical centre


Fenna Mahler heeft medische wetenschappen gestudeerd en is nu werkzaam bij het Radboudumc als Sr. Projectmanager. Hiervoor was zij werkzaam als Sr. Consultant Research binnen het Radboudumc. Daarvoor werkzaam geweest binnen de industrie en CRO.
Het kwalitatief goed onderzoek en het samenwerken zijn haar speerpunten binnen alle werkzaamheden.


Leon Doorn

Leon Doorn
QA/RA and Security Officer Aidence B.V.


Leon Doorn is opgeleid als gezondheidswetenschapper en via een omweg in de medisch hulpmiddelen industrie terecht gekomen. Gedurende 8 jaar heeft hij gewerkt als consultant in de medisch hulpmiddelen industrie. Inmiddels is hij 5 jaar werkzaam binnen de industrie, waarbij het laatste jaar voor Aidence. Binnen Aidence werken we aan producten gebaseerd op kunstmatige intelligentie ter ondersteuning van radiologen in de klinische praktijk.


Harry Sonnenschein

Harry Sonnenschein
veranderkundige LCH Development


Harry Sonnenschein is eigenaar en ontwikkelaar van LCH Development. In zijn werk gaat hij samen met zijn klant(en) op zoek naar de essentie van de gewenste verandering. Hij werkt alleen in de zorg, omdat hij zich vanaf kinds af aan verbonden voelt met de zorg. Enerzijds is hij zoon van een psychiater en verpleegkundige, getrouwd met een huisarts en broer van een huisarts en GZ-psycholoog. Maar bovenal is hij verpleegkundige, gezondheidswetenschapper en veranderkundige. Zijn overtuiging is het dat de kunst is de kennis en ervaring van professionals te verbinden aan het veranderopgave. Een belangrijk deel van zijn tijd ondersteunt Harry verpleegkundig leiders in verdere doorontwikkeling en vergroten van hun zeggingskracht. Dit doet hij vanuit de kern van hun (verpleegkundig) vak, niet vanuit hun verworven of gewenste positie.